let it fuckin be summer.

Går till affärn, hasar fram på hala skor.
Hittar en haltande kvinna med stukad fot & armkrokar med henne dit. Hon är på väg till Lund för att fira jul men först måste hon köpa två trisslotter. Hon har varit i Stockholm på musikal & där lyckades hon stuka foten i sömnen. Jag tycker att detta låter märkligt, hur kan man stuka foten när man sover? Jag väljer att inte ifrågasätta, dels för att febern naglat sig fast i min kropp & ber mig gå hem till sängen & dels för att något säger mig att man inte ifrågasätter denna paranta dam. Väl framme tackar hon för hjälpen & säger att jag får en guldstjärna av St Per när det är min tur & jag som mår så pass kass tänker att det kanske väldigt snart är min tur & då lär jag behöva en hel del guldstjärnor. Köper det största paket näsdukar jag någonsin skådat & en flaska otrivin, halkar hem & kryper ned under två täcken med en skatt som vill sova kind mot kind. Har dubbelt av allt på mig, fryser ändå. Tänker sommartankar, Falsterbodagar, filtsöndagar i folkets park, cykelrace till ribban, eftermiddagar dränkta i rosé på balkongen & det fina i att aldrig frysa.









truth is, everyone is going to hurt you; you just got to find the ones worth suffering for.

hej livet jag lever!
december & snön föll, låg kvar försvann & isen har nu börjat falla ned i huvudet på folk utanför mitt fönster.
jag har bakat mitt livs första pepparkakshus, knarkat hyrfilm, jobbat som en dåre, lärt känna ny vän som faktiskt är galnare än jag. köpt alla julklappar, köpt en julgran, klätt den i så mycket bling att det gör ont i ögonen. klappat på rund mage som innehåller mitt brorsbarn, tittat på dragqueens som faktiskt glittrar mer än granen,
skrivit julkort, lyckats ragga upp en debaserpåse med bästa idas hjälp, saknat saknar min finaste skatt som skriver oändlig uppsats, skrivit önskelista till tomten, börjat sväla järntabletter & nästan lyckats utplåna lila ringar under ögonen, gått med i a-kassan & ångrat mig när inbetalningsavin kom, internetshoppat som en dåre, klappat trött katt & dödat en fem månader lång relation som legat & skavt.


igår golvsatt jag i malmös mysigaste lägenhet, med slingrande växter kors & tvärs i taket & ljus i varenda vrå som tinade upp det som frysit fast inuti. mötte upp världens bästa pojkvän & anna, drack för mycket vin, pratade om relationer, förbindelser, passion & framtiden som aldrig tar vid. varm kram på nobelvägen. somnade i ett samtal, vaknade med mascara i ögonen & telefonen under huvudkudden.

ska sätta mer ljus i granen, kanske adventsstjärna i köket men ingen ork att putsa fönster, går kanske ändå? jobba ett underbart fyra timmars pass sedan på middag & i morgon knarka jul med hela familjen i ett julbakskök i Helsingborg.


livet just nu,
bara flyter.